Whatsapp de boeven de buurt uit

WhatsApp boeven de buurt uit!

Het aantal inbraken in Almere is hoog en Almere is hiermee een stad met bijna het hoogste aantal inbraken in Nederland. Het aantal inbraken in Almere is het afgelopen jaar gelukkig verminderd maar nog steeds te hoog.

Wat doen andere wijken/gemeentes tegen inbraak?

Eén mogelijk initiatief is het opzetten van een buurtpreventieteam. Er is op dit moment bijvoorbeeld al een buurtpreventieteam aanwezig in Muziekwijk Zuid. Een ander  initiatief tegen woninginbraak dat zich bewezen heeft in andere buurten en kleinere steden is de WhatsApp-groep. Hier zijn al hele goede resultaten mee behaald en ook de Stripheldenbuurt in Almere heeft het aantal inbraken drastisch zien dalen.


Wat kunnen wij als Muziekwijk Zuid zelf doen?

Veilig Muziekwijk Zuid gaat ook WhatsApp-groepen opzetten. WhatsApp is een app voor op je smartphone (Android en IOS) waarmee je via tekst kunt communiceren met anderen. We kunnen hiermee een besloten groep maken met alleen bewoners uit jouw stukje Muziekwijk Zuid. De Whatsapp-groepen gebruiken bij verdachte situaties de SAAR-methode:

– S = Signaleer

– A = Alarmeer 112

– A = App, om je waarneming bekend te maken aan anderen

– R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon

Het is de bedoeling dat we de plannen van de verdachte persoon of personen verstoren (“zaak stuk te maken”). Doe dit alleen als je dit veilig kan doen zonder risico’s. Maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.

Heeft u belangstelling voor deze WhatsApp-groepen en wilt u meedoen?
Klik hier om u aan te melden! of